VHS till USB

En hand håller i en VHS-kassett och en pil pekar mot ett USB-minne

Jag överför din VHS-kassett till USB-minne

Jag kan även överföra de små banden som du spelat in med din videokamera, av typen VHS-C, Video8,  Hi8 och MiniDV.

Har du blivit omkörd av tekniken? Du städar i förrådet eller längst in i din bokhylla, och där finns de – de ovärderliga VHS-filmerna! VHS-bandspelaren åkte till teknikkyrkogården för länge länge sedan, nu är ditt hem modernt uppdaterat och trådlöst. Priset du fick betala var att du tappade delar av din historia. Du kan inte längre se dina egna VHS-filmer, som var så roliga att göra, och så viktiga att spara. Lugn – jag hjälper dig! 🙂

Strandsemester 1

De där underbara dagarna på solsemestern! Minns du de salta baden, vindsuset i palmerna, dofterna från grillfesten på stranden? Hela familjen var med! Tillsammans – njutningen av sol, bad och lata dagar. En härlig skatt i minnesbanken!

Strandsemester kollage

Pris

Överföringskostnad med pris/band (longplay debiteras dubbelt). Ju fler band som ska överföras i samma beställning, desto billigare blir det per band, dvs. första bandet kostar 300:-, andra och tredje kostar 280:- osv nedåt. 

Band 1         300:-/st
Band 2-3      280:-/st
Band 4-5      260:-/st
Band 6-9      240:-/st
Band 10 →  220:-/st

USB-minne
Pris 100:-/st tillkommer till varje beställning. Med många band kan det behövas några stycken, men du betalar alltid bara för det första USB’t – behövs det fler så ingår det i priset. Jag matchar in dina filmer kronologiskt om möjligt. Jag använder SanDisk Cruzer Blade (16 GB resp. 32 GB) eller likvärdigt. Det behövs ca 4-5 GB/timme film. Har du många band kan det vara enklast att helt enkelt köpa en lös hårddisk. Formatering av USB-minne till NTFS format ingår givetvis. Dina filmer levereras i filformatet mp4 på USB-minnet. Vill du köpa minne själv, tar jag emot detta endast nytt och oanvänt i originalförpackning. Detta för att skydda min utrustning.

Extra kopior
Passa gärna på att beställa extra kopior av ditt USB, som du kan dela ut till familj och vänner – eller varför inte ett extra att lägga i bankfacket! Extra kopia kostar 190:-/USB ink. USB-minne.

Upphämtning och utlämning
Som en extra service, kan jag i mån av tid ombesörja såväl upphämtning som utlämning av dina filmer enligt överenskommelse inom max 5 mil från min adress. Startkostnad 30:-, därefter 4:-/km, tur och retur.

Leveranstid

Dina filmer är klara inom 4 veckor från att jag har tagit emot dem. Mitt mål är att alltid leverera betydligt snabbare än så.

Har du bråttom? Välj till expressleverans, så prioriteras din beställning. Med ett pristillägg på 20% på din order kommer din beställning att vara leveransklar inom en vecka.

Familjekollage

Hur går det till?

Du lämnar dina filmer till mig på Lerjans Väg 24, Galtabäck/Åhs, Tvååker, Varberg enligt överenskommelse.
Dina band ska vara tydligt märkta med ditt namn och de önskade filnamn du vill ha på dem. Om du föredrar att skicka, se ”Frakt” nedan. När överföringen till USB är klar, kontaktar jag dig och vi kommer överens om leveranssätt. I samband med detta skrivs din kontantfaktura ut. Se betalningsdetaljer under Allmänna villkor.

Frakt

När du skickar dina VHS-kassetter till mig väljer du själv fraktsätt, och du som avsändare betalar frakten.
En spårbar tjänst rekommenderas. Packa omsorgsfullt. När jag returnerar VHS-kassetter + USB till dig, använder jag spårbara alternativ, i första hand PostNords ”Skicka lätt” som fungerar upp till 2 kg. För större paket använder jag DHL.
Fraktkostnaden ingår inte i några priser angivna här på sidan. Fraktkostnad som tillkommer när jag skickar ditt paket:
Upp till 1 kg:    90:-
1-5 kg:            120:-
5-20 kg:          200:-
Paketen omfattas av ordinarie transportvillkor hos resp. fraktbolag. Se mer info och packinstruktioner under Allmänna villkor.

Klipper jag din film? Redigerar?

Nej. Jag överför banden precis så som du lämnar dem till mig. Om du söker efter klipp- och redigeringstjänster, rekommenderar jag andra aktörer på marknaden, som tillhandahåller detta. 

Blå ögon

Tittar jag...

… på din film? Njae… Jag övervakar processen, och tar små stickprov i den färdiga överföringen för att se så att allting ser bra ut. Givetvis behandlas ditt material konfidentiellt!

Tänk på att...

Video tape

…innehållet på en videokassett försämras med åren, även när VHS-banden ligger lagrade i en kartong. Det beror på att dina filmer är lagrade magnetiskt på videokassetterna, och magnetismen avtar över tid, likaså blir de skörare med tiden.
Banden tappar ofta en del av sina naturliga färger och skärpa, och kan upplevas som lite flimriga. 
Om du har krav på maximal återgivning, så finns det aktörer på marknaden med en högre prisbild, som arbetar med tvättning av dina videoband, brusreducering, färgförstärkning, lagning av trasiga band etc. Jag är inte en av dem. Denna tjänst levererar tillbaka samma kvalitet på din film som du skickar in.
Det är alltså viktigt med realistiska förväntningar på slutresultatet med våra bortskämda nutidsögon.
Jag garanterar givetvis varsam hantering av dina filmer, men det ligger i sakens natur att jag inte kan ta ansvar för film som går sönder eller på annat sätt är/blir ospelbar. 

VHS till USB hos Silvertid. Har du blivit frånåkt av tekniken? Lugn, jag hjälper dig!

Jag överför inte...

  • Jag överför inte köpta filmer p.g.a. upphovsrätt och immaterialrätt enligt lag.
  • Jag tar mig inte an videokassetter med synliga skador eller defekter.
  • Jag tar avstånd från filmer med våldsamt, pornografiskt eller på annat sätt oetiskt innehåll, och förbehåller mig därmed rätten att avbryta en pågående beställning.

I förekommande fall kommer du som kund att få en faktura på returfrakt + hanteringskostnad 500:-. Banden returneras efter att kunden har betalt fakturan. Vid utebliven betalning kommer banden att förstöras efter 60 dagar, utan ersättning till dig som kund. Tråkigt för alla iblandade, och så ska vi ju inte ha det!

För att vara väldigt tydlig –  skicka INTE denna typ av filmer till mig överhuvudtaget, tack!

Hitta hit

Koordinater: 57.0429, 12.3174

OBS! VIKTIGT!

I samband med att du lägger din beställning, GODKÄNNER du samtidigt att du har läst, förstått och accepterat texten på denna sida, samt de Allmänna villkoren för tjänsten! Du måste vara myndig (+18 år) för att lägga en order.

Välkommen med din beställning!

Kontakta mig så tar vi det därifrån!

Med ett klick på knappen nedan hamnar du raka spåret till min inkorg.

Har du några frågor, eller kanske inte vill beställa per mail?
Det går fint att skicka SMS eller ringa mig på mobiltelefon 0730-619460 vardagar mellan 9-16.

Var du med och tävlade på SPF Seniorerna Hallands 70-årsjubileum? Här hittar du tävlingsresultatet och prispallen!