"Om du ska beskriva dig själv som ett varumärke - vem är du då?"

Profilbild-Helena-Silvertid

Så löd uppgiften på en konferens för många herrans år sedan. Vi fick några timmars respit innan alla skulle berätta vad de kommit fram till. Efter lite klurande hade jag två starka kandidater – ett privat och ett mer yrkes-relaterat varumärke kunde jag identifiera mig med.

På jobbet – en rekorderlig YKK dragkedja som mest verkar bakom kulisserna.
Mitt privata jag – en ask Tutti Frutti!

Med rötterna stadigt i den svenska myllan, uppvuxen på en bondgård i Varberg, Halland, är jag en ovanligt vanlig person. Jag tycker om att träffa nya människor, och har lätt att knyta nya kontakter. Med min ofarliga approach brukar de flesta känna sig bekväma i mitt sällskap.

Jag bor på västkusten i Galtabäck, som ligger lite söder om Varberg.

När jag växte upp ville jag inte gärna berätta var jag bodde, därför att jag tyckte ortsnamnet var så himla fult! Nuförtiden har vi minsann till och med hipsters här i byn! Det känns väldigt rätt att bo här – mitt i allt det vackra! Utanför mitt fönster breder naturreservatets strandängar ut sig innan de möter havslinjen – jag får en ny tavla till frukost varje dag! Känslan av space är helt underbar här. Det finns gott om livsrum, och jag brukar säga att här är det väldigt högt upp till himlen.

Mitt företag Silvertid Kommunikation AB vilar på tre grundpelare, och verkar inom Excel, Foto och Text.
Inom fotograferingen har jag bredd. Jag arbetar med allt från rena familjefoton till att leverera fullt material till företags webbplatser. Mitt hjärta klappar extra varmt för att fotografera personer +40 och uppåt. Jag tycker att det tas alldeles för få bilder på mogna vuxna och äldre.

Inom området Foto, ingår även min tjänst med att lägga över videofilmer till USB eller hårddisk. Jag kan hantera flera olika bandtyper. Se separat rubrik VHS till USB, med detaljerad info.
Inom text ryms bl.a korrekturläsning, CV-hjälp etc, men inte minst mitt eget skrivande. Härom året gav jag ut en biografi om en lokalkändis. Det var ett otroligt roligt och spännande projekt, och just nu arbetar jag med en andra biografi om ännu en person – otroligt inspirerande!

Inom Excel undervisar jag företagare och entreprenörer. Jag skapar smarta mallar och filer för bra vardagsflow i företagandet.
 
Jag hjälper till att strukturera, liksom trycka in runda bollar i fyrkantiga hål! 🙂
När jag inte arbetar gillar jag att umgås med min dotter, 24, som jag bor tillsammans med. På helgerna spenderar jag tid tillsammans med min särbo, oftast uppe i de vackra bokskogarna här i närheten, där han bor.
 
Min dotter Hilda och jag själv delar födelsedag den 4 maj, så vi säger:
 
”May the 4th be with us!”