Du visar för närvarande November

November

När novembermörkret lägger sig som en tung blöt filt över oss, behöver man ta på sina sagoögon för att uthärda denna färglösa transportsträcka av året. Det krävs onekligen lite extra pepp och boost!  För att lura systemet, låtsas jag att november är full av höjdpunkter, månadernas egen Rolls Royce! Det är ju inte riktigt så, men här är några saker i november som trots allt tillför månaden lite extra guldkant. 

Strandgräs vid Björkängs Havsbad i solnedgången. Foto av Helena Silvertid

Sval skön luft

Doften av fuktig höstskog, känslan av ett nästan omärkligt duggregn mot huden.

Fars dag

Alla pappors egen dag för extra uppmärksamhet och kärlek andra söndagen i november.

Lugnet

November är cool och soft. En tid för eftertanke. En månad som passar utmärkt för att lägga sig tidigt och sova ikapp. Varma mysiga filtar och tröjor, det finns ingen hejd på mysfaktorn för den som vill!

Kort månad

November har den goda smaken att endast ha 30 dagar. Sympatiskt, ändå!

Man får lov att smygstarta

Jo, det är sant! Man får lov att smyga ut ljusslingor redan i november, nu behövs de mer än någonsin. Och pepparkakor får man också smygstarta med. Det är sen gammalt!

Fokus

En perfekt tid att fokusera och riktigt gräva ned sig i projekt som kräver fokus! Skönt!

I november pågår den otroligt viktiga Mustaschkampen, som samlar in pengar för forskning om prostatacancer. Visste du att prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom? 27 män får diagnosen varje dag, och de flesta som drabbas är äldre än 50 år. Det rekommenderas att alla män över 50 år bör ta ett PSA-prov, som är ett enkelt blodprov i armvecket. Om cancern upptäcks tidigt går sjukdomen att bota. Hjälp till att sprida kunskap, ge gärna ett bidrag till Mustaschkampen till stöd för forskning och information!